RECEPT
Nötkötts- och potatismoussaka

TID
90 min
INGREDIENSER
11 varor
ANTAL PERSONER
4 x
Nötkötts- och potatismoussaka
INGREDIENSER
- 1 burk DOLMIO® Classico Bolognese
- 2 äggulor
- 2 msk färsk timjan
- 75 g riven cheddarost
- 1/2 tsk malen kanel
- 1 stor aubergine, skuren i bitar
- 3 stora bakpotatisar, skalade och skurna i tjocka skivor
- 450 g mager nötköttfärs
- 350 g naturell yoghurt
- 1 msk olivolja
- 2 lökar, finhackade
TILLAGNINGSINSTRUKTIONER
-
1. Koka auberginebitarna i en gryta med lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Ta bort från pannan och låt dem torka på en bit hushållspapper. Häll potatisarna i grytan och låta dem koka i 6-7 minuter tills de är färdiga. Häll ut vattnet och ställ åt sidan.
-
2. Förvärm ugnen till 190°C / varmluftsugn 170°C. Värm olja i en stor stekpanna och stek kött, lök, timjan och kanel i 5-6 minuter tills köttet är brynt. Häll i DOLMIO® Classico och aubergine-bitarna och låt puttra i 5 minuter. Häll i en ugnsfast form.
-
3. Lägg på potatisskivorna på toppen av färsblandningen och täck helt. Blanda äggulor, naturell yoghurt och cheddarost och krydda med salt och färskmalen svartpeppar. Häll över och täck potatisarna. Baka i ugnen i 1 timme.