RECEPT

Nöt- och svamplasagne med mozzarella och parmesan

Nöt- och svamplasagne Dolmio
TID
65 min
INGREDIENSER
9 varor
ANTAL PERSONER
6 x

INGREDIENSER

  • 1 burk DOLMIO® Tomatsås till Lasagne
  • 1 burk DOLMIO® Bechamelsås
  • 250 g kastanjechampinjoner, skivade
  • 25 g torkade brödsmulor
  • 25 g finriven parmesanost
  • 50 g riven mozzarellaost
  • 6-8 lasagneplattor (väger ca 100g)
  • 500 g mager köttfärs
  • 1 lök, finhackad

TILLAGNINGSINSTRUKTIONER

  1. 1.
    Förvärm ugnen till 190°C / varmluftsugn 170°C. Värm upp en stor stekpanna och stek köttfärsen på hög värme tills den är brynt – ca 3-4 minuter. Lägg till löken och champinjonerna och tillaga i ytterligare 3-4 minuter. Häll i DOLMIO® Tomatsås till lasagne.
  2. 2.
    Häll hälften av färsblandningen i en stor ugnsform, ca 26 cm x 20 cm. Placera hälften av lasagneplattorna på toppen och bred ut DOLMIO® Bechamelsås över plattorna. Repetera lagren. Blanda ihop mozzarella, parmesan och brödsmulor och häll över ytan.
  3. 3.
    Tillaga i 30-35 minuter, tills lasagnen är gyllene och tillagad. Låt stå i ett par minuter och servera sedan med en färsk sallad.

FLER LIKNANDE RECEPT

Kind Graphic Divider-svg