RECEPT
Sommargrönsakslasagne

TID
60 min
INGREDIENSER
10 varor
ANTAL PERSONER
4 x
Sommargrönsakslasagne.
INGREDIENSER
- 1 burk DOLMIO® Tomatsås Lasagne
- 1 burk DOLMIO® Bechamelsås
- Basilikablad, till dekoration
- 12 körsbärstomater, halverade
- 100 g riven mozzarellaost
- 150 g gröna bönor, klippta och hackade
- 1 stor zucchini, skuren i bitar
- 6 lasagneplattor (ca 100 g)
- 1 rödlök, finhackad
- 1 g rödlök, utan kärnor och skuren i bitar
TILLAGNINGSINSTRUKTIONER
-
1. Förvärm ugnen till 190°C/ varmluftsugn 170°C. Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna och tillsätt gröna bönor, zucchini, rödlök och paprika.
-
2. Tillaga på medelhög värme och rör runt ofta tills grönsakerna mjuknar – ca 4-5 minuter. Tillsätt körsbärstomater och blanda i DOLMIO® Tomatsås Lasagne.
-
3. Häll i hälften av grönsaksblandningen i en stor rektangulär ugnsform, ca 26cm x 20cm. Placera 3 lasagneplattor i botten och bred ut DOLMIO® Bechamelsås över dem. Repetera lagren och strö över den rivna mozzarellaosten jämnt över ytan.
-
4. Tillaga i ugn i 30-35 minuter, tills lasagnen är gyllene. Låt stå ett par minuter och servera sedan med ett par basilikablad som dekoration.