RECEPT
Nudlar och nötkött i kryddig tomatsås
TID
25 min
INGREDIENSER
9 varor
ANTAL PERSONER
4 x
Nudlar och nötkött i kryddig tomatsås
INGREDIENSER
- 1 burk DOLMIO® Extra Vitlök
- 1 knippe salladslök, tunt skivad
- 200 g torkade smala äggnudlar
- Färsk koriander, till dekoration (valfritt)
- 1 stor morot, skuren i små strimlor
- 300 g magert nötkött i strimlor
- 100 g sockerärtor, halverade
- 1 röd och 1 gul paprika, urkärnade och skurna i tunna strimlor
- 1 msk vegetabilisk olja
TILLAGNINGSINSTRUKTIONER
-
1. Lägg äggnudlarna i blöt i kokande vatten i 6-8 minuter eller enligt anvisningar.
-
2. Under tiden värms oljan upp i en wokpanna eller stor non-stickpanna och köttstrimlorna steks i 3-4 minuter tills de fått färg. Tillsätt alla grönsaker och låt koka i 3-4 minuter under konstant omrörning.
-
3. Häll i DOLMIO® Extra Vitlök och värm tills det puttrar. Sänk värmen och låt småkoka i 2 minuter.
-
4. Häll ut vattnet från nudlarna och fördela dem i 4 varma skålar eller tallrikar. Häll i kött- och grönsaksblandningen ovanpå och dekorera med färsk koriander.