RECEPT

Mexikansk Tortilla-lasagne

Mexikansk Tortilla-lasagne Dolmio
TID
60 min
INGREDIENSER
10 varor
ANTAL PERSONER
6 x

INGREDIENSER

  • 1 burk DOLMIO® Tomatsås Lasagne
  • 1 burk DOLMIO® Bechamelsås
  • 400 g konserverade röda kidneybönor utan salt eller socker, sköljda och avrunna
  • 25 g cheddarost, riven
  • 400 g nötfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 röd eller grön chili, utan kärnor och finhackad
  • Sallad (finhackade tomater, gurka, rödlök och koriander)
  • 1 liten röd och grön paprika, utan kärnor och hackad
  • 4 mjuka vetetortillas

TILLAGNINGSINSTRUKTIONER

  1. 1.
    Förvärm ugnen till 190°C/varmluftsugn 170°C. Värm upp en stor stekpanna och tillsätt köttfärsen lite åt gången. Tillaga på hög värme tills köttet är stekt och brynt – ca 3-4 minuter.
  2. 2.
    Tillsätt löken, paprika och chili och tillaga i ytterligare 2-3 minuter.
  3. 3.
    Häll i kidneybönorna och DOLMIO®-såsen, rör runt och låt det koka upp. Ta sedan bort från värmen.
  4. 4.
    Lägg en tortilla i botten av en rund kakform (20 cm) och lägg i en fjärdedel av färsblandningen. Lägg ytterligare en tortilla på och fördela en fjärdedel av DOLMIO®-såsen över.
  5. 5.
    Repetera de två lagren ytterligare 2 gånger och strö över den rivna osten jämnt över ytan.
  6. 6.
    Tillaga i ugn i 30-35 minuter, tills lasagnen har en gyllene färg. Låt stå i ett par minuter och servera sedan med en fräsch sallad av paprika tomater, koriander och rödlök med en pressad lime.

FLER LIKNANDE RECEPT

Kind Graphic Divider-svg