RECEPT
Lätta, fyllda bakade paprikor

TID
55 min
INGREDIENSER
8 varor
ANTAL PERSONER
4 x
Lätta, fyllda bakade paprikor
INGREDIENSER
- 1 burk DOLMIO® Classico
- 1 morot, riven
- 1 zucchini, riven
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Grön sallad
- 300 g mager köttfärs
- 4 långa (ramiro) paprikor, halverade
- 4 salladslök, skivad i tunna skivor
TILLAGNINGSINSTRUKTIONER
-
1. Förvärm ugnen till 190°C / varmluftsugn 170°C. Värm upp en stor kastrull, lägg i färsen lite åt gången och tillaga i ett par minuter tills köttet är brynt. Tillsätt vitlök, zucchini och morot. Häll i Dolmio® Classico.
-
2. Låt koka och sjuda i 10 minuter. Rör runt då och då.
-
3. Placera paprikahalvorna i en ugnsform eller på en plåt, med den skurna sidan uppåt. Lägg med hjälp av en sked upp färsblandningen i paprikorna. Täck med folie och baka i ugnen i 25 minuter.
-
4. Servera 2 paprikahalvor per person. Häll över hackad salladslök och servera med en stor grön sallad.