RECEPT

Lätta, fyllda bakade paprikor

Lätta, fyllda bakade paprikor Dolmio
TID
55 min
INGREDIENSER
8 varor
ANTAL PERSONER
4 x

INGREDIENSER

  • 1 burk DOLMIO® Classico
  • 1 morot, riven
  • 1 zucchini, riven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Grön sallad
  • 300 g mager köttfärs
  • 4 långa (ramiro) paprikor, halverade
  • 4 salladslök, skivad i tunna skivor

TILLAGNINGSINSTRUKTIONER

  1. 1.
    Förvärm ugnen till 190°C / varmluftsugn 170°C. Värm upp en stor kastrull, lägg i färsen lite åt gången och tillaga i ett par minuter tills köttet är brynt. Tillsätt vitlök, zucchini och morot. Häll i Dolmio® Classico.
  2. 2.
    Låt koka och sjuda i 10 minuter. Rör runt då och då.
  3. 3.
    Placera paprikahalvorna i en ugnsform eller på en plåt, med den skurna sidan uppåt. Lägg med hjälp av en sked upp färsblandningen i paprikorna. Täck med folie och baka i ugnen i 25 minuter.
  4. 4.
    Servera 2 paprikahalvor per person. Häll över hackad salladslök och servera med en stor grön sallad.

FLER LIKNANDE RECEPT

Kind Graphic Divider-svg